Program Dobry Posiłek – jadłospis od dnia 15.07.2024 r. do dnia 21.07.2024 r.

jadłospis – dieta podstawowa od dnia 15.07.2024r. do 21.07.2024r. (pdf)

W dniu 17.07.2024r na kolację dla pacjentów diety podstawowej podano serek do chleba 1szt (zamiast serka wiejskiego 1szt), co zmieni wartość kaloryczną i odżywczą diety podstawowej, tzn.:
Kaloryczność: 3167
Białko: 135g
Tłuszcze: 110g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 47,2g
Węglowodany: 388g
Błonnik pokarmowy: 43,3g
Cukry proste: 92,9g
Sól: 5,9g

W dniu 19.07.2024r na kolację dla pacjentów diety podstawowej podano serek wiejski 1szt (zamiast serka do chleba 1szt), co zmieni wartość kaloryczną i odżywczą diety podstawowej, tzn.:
Kaloryczność: 3134
Białko: 112g
Tłuszcze: 128g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 39,9g
Węglowodany: 357g
Błonnik pokarmowy: 42,3g
Cukry proste: 75,7g
Sól: 5,5g

Ten wpis został opublikowany w kategorii Aktualności, Dobry Posiłek. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.