Program Dobry Posiłek – jadłospis od dnia 12.08.2024 r. do dnia 19.08.2024 r.

jadłospis – dieta podstawowa od dnia 12.08.2024r. do 19.08.2024r. (pdf)

W dniu 14.08.2024r na kolację dla pacjentów diety podstawowej z powodu pomyłki dostawcy podano sałatę 40g (zamiast rzodkiewki 1/3pęcz.), co zmieni wartość kaloryczną i odżywczą diety podstawowej, tzn.:
Kaloryczność: 3191
Białko: 126g
Tłuszcze: 113g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 28,5g
Węglowodany: 396g
Błonnik pokarmowy: 44,3g
Cukry proste: 92,3g
Sól: 5,1g

W dniu 16.08.2024r. na obiad dla pacjentów diety podstawowej z powodu pomyłki dostawcy podano krupnik czysty 0,25l (zamiast krupniku czystego z kalafiorem 0,25l), co zmieni wartość kaloryczną i odżywczą diety podstawowej, tzn.:
Kaloryczność: 2911
Białko: 110g
Tłuszcze: 112g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 45,9g
Węglowodany: 341g
Błonnik pokarmowy: 34,7g
Cukry proste: 61,9g
Sól: 5,2g

W dniu 17.08.2024r. na śniadanie dla pacjentów diety podstawowej z powodu pomyłki dostawcy podano ogórek kiszony 50g (zamiast rzodkiewki 1/3pęcz.), a na posiłek nocny actimel owocowy 1szt (zamiast actimelu naturalnego 1szt), co zmieni wartość kaloryczną i odżywczą diety podstawowej, tzn.:
Kaloryczność: 2664
Białko: 115g
Tłuszcze: 96g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 37,7g
Węglowodany: 322g
Błonnik pokarmowy: 31,2g
Cukry proste: 70,9g
Sól: 5,6g

Ten wpis został opublikowany w kategorii Dobry Posiłek. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.