Jadłospis – dieta podstawowa od dnia 03.06.2024 r. do dnia 09.06.2024 r. (pdf)
W dniu 03.06.24r. na kolację pacjentom diety podstawowej jako dodatek warzywny do serka mój ulubiony 1szt podano sałatę 40g (zamiast papryki 50g), co zmieni wartość kaloryczną i odżywczą diety podstawowej, tzn.:
Kaloryczność: 2763
Białko: 104g
Tłuszcze: 94g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 44,5g
Węglowodany: 354g
Błonnik pokarmowy: 30,3g
Cukry proste: 64,7g
Sól: 5,1g
W dniu 08.06.24r. na posiłek nocny pacjentom diety podstawowej do wafli ryżowych 30g podano jogurt naturalny 1szt zamiast actimel naturalny 1szt, co zmieni wartość kaloryczne i odżywczą diety podstawowej, tj. :
Kaloryczność: 2584
Białko: 110g
Tłuszcze: 82g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 32,7g
Węglowodany: 329g
Błonnik pokarmowy: 30,5g
Cukry proste: 82g
Sól: 5,9g