Program Dobry Posiłek – jadłospis od dnia 04.03.2024 r. do dnia 10.03.2024 r.

Jadłospis – dieta podstawowa od dnia 04.03.2024 r. do dnia 10.03.2024 r.

Dnia 08.03.2024r do zupa pomidorowej z makaronem (dieta podstawowa) nie dodano śmietany oraz na kolację zamiast herbaty podano kakao, co zmieni wartość kaloryczną i odżywczą diety podstawowej:

Kcal: 3118
B: 98,2 g
Tłuszcze: 148,3 g
Kwasy tł. nasycone: 50,8 g
Węglowodany: 329,6 g
Błonnik pokarmowy: 38 g
Cukry proste: 70,7 g
Sól: 6,1 g

Dnia 09.03.2024r na kolacje zmieniono pomidor z ½ szt. na 1 szt., co zmieni wartość kaloryczną i odżywczą diety podstawowej:

Kcal: 2665
B: 115,4 g
Tłuszcze: 79,4 g
Kwasy tł. nasycone: 32,5 g
Węglowodany: 352,5 g
Błonnik pokarmowy: 32,6 g
Cukry proste: 70,2 g
Sól: 5,3 g

Ten wpis został opublikowany w kategorii Aktualności. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.