Program Dobry Posiłek – jadłospis od dnia 11.03.2024 r. do dnia 17.03.2024 r.

Jadłospis – dieta podstawowa od dnia 11.03.2024 r. do dnia 17.03.2024 r.

W dniu 13.03.2024r. dla diety podstawowej na kolację podano 1 szt.pomidora (zamiast ½ szt.pomidora), a na posiłek nocny zamiast maślanki podano kefir naturalny 1szt, co zmieni wartość kaloryczną i odżywczą diety podstawowej:
Kaloryczność: 2795
Białko: 114g
Tłuszcze: 71,5g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 33,6g
Węglowodany: 397g
Błonnik pokarm.: 32,7g
Cukry proste: 96,7g
Sól: 4,9g

W dniu 14.03.2024r. dla diety podstawowej na obiad podano koktajl gruszka-jabłko 0,25l (zamiast kompotu jabłko-truskawka 0,25l), co zmieni wartość kaloryczną i odżywczą diety podstawowej:
Kaloryczność: 2700
Białko: 105g
Tłuszcze: 81g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 40,3g
Węglowodany: 368g
Błonnik pokarm.: 36,6g
Cukry proste: 88,4g
Sól: 6,5g

W dniu 15.03.2024r. dla diety podstawowej do obiadu podano napój z kisielu z bananem 0,25l, a na kolację podano 1 szt.pomidora (zamiast ½ szt.pomidora), co zmieni wartość kaloryczną i odżywczą diety podstawowej:
Kaloryczność: 2904
Białko: 116g
Tłuszcze: 89g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 28,2g
Węglowodany: 382g
Błonnik pokarm.: 41,1g
Cukry proste: 82,7g
Sól: 5,5g

W dniu 17.03.2024r. dla diety podstawowej na kolację podano 1 szt.pomidora (zamiast ½ szt.pomidora), co zmieni wartość kaloryczną i odżywczą diety podstawowej:
Kaloryczność: 2509
Białko: 101g
Tłuszcze: 78g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 40,6g
Węglowodany: 332g
Błonnik pokarm.: 38g
Cukry proste: 68,1g
Sól: 5,4g

Ten wpis został opublikowany w kategorii Aktualności, Dobry Posiłek. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.