Program Dobry Posiłek – jadłospis od dnia 06.05.2024 r. do dnia 12.05.2024 r.

Jadłospis – dieta podstawowa od dnia 06.05.2024 r. do dnia 12.05.2024 r. (pdf)

W dniu 08.05.2024 r. na śniadanie I dla pacjentów diety podstawowej zamiast pasztetu drobiowego 60g (reklamacja u producenta) podano konserwy rybne 83g, co zmieni wartość kaloryczną i odżywczą diety podstawowej,tj.:
Kaloryczność: 2919
Białko: 103g
Tłuszcze: 86g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 20,9g
Węglowodany: 416g
Błonnik pokarmowy: 38,9g
Cukry proste: 102,5g
Sól: 4,9g

W dniu 09.05.24r dla pacjentów diety podstawowej na obiad podano napój z kisielu z bananem 0,3l (zamiast kompotu gruszka-jabłko 0,3l), co zmieni wartość kaloryczną i odżywczą diety podstawowej, tj:
Kaloryczność: 2510
Białko: 98,5g
Tłuszcze: 76g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 25,6g
Węglowodany: 337,5g
Błonnik pokarmowy: 33,5g
Cukry proste: 76,1g
Sól: 5,1g

W dniu 12.05.24r na śniadanie pacjentom diety podstawowej podano mandarynkę 1szt (zamiast kiwi 1szt), co zmieni wartość odżywczą i kaloryczną diety podstawowej, tj.:
Kaloryczność: 2655
Białko: 93g
Tłuszcze: 97g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 32,2g
Węglowodany: 318g
Błonnik pokarmowy: 31,3g
Cukry proste: 52,8g
Sól: 5,7g

Ten wpis został opublikowany w kategorii Dobry Posiłek. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.