Program Dobry Posiłek – jadłospis od dnia 22.04.2024 r. do dnia 28.04.2024 r.

Jadłospis od dnia 22.04.2024 r. do dnia 28.04.2024 r. (pdf)

W dniu 23.04.2024r. na posiłek nocy dla pacjentów diety podstawowej podano jogurt Jogobella bez cukru 1szt (zamiast jogurtu owocowego 1szt), co zmieni wartość kaloryczną i odżywczą, tj.:
Kaloryczność: 2762
Białko: 109,5g
Tłuszcze: 98,4g
Węglowodany: 331g
Błonnik pokarmowy: 43,7g
Cukry proste: 93,5g
Sól: 5,8g

W dniu 24.04.2024r. na obiad dla pacjentów diety podstawowej podano 100 g duszonej piersi kurczaka z czosnkiem i koperkiem (zamiast 150 g), co zmieni wartość kaloryczną i odżywczą diety podstawowej, tj.:
Kaloryczność: 3120
Białko: 117g
Tłuszcze: 111g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 32,9g
Węglowodany: 393g
Błonnik pokarmowy: 39,6g
Cukry proste: 90,5g
Sól: 5,3g

Ten wpis został opublikowany w kategorii Dobry Posiłek. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.